«Πεθαίνοντας στην Αφθονία» (video)

Στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «8 Δυτικά» Λ. Αθηνών 387 Αιγάλεω προβλήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, (Γιώργου Αυγερόπουλου) «Πεθαίνοντας στην Αφθονία».

Το ντοκιμαντέρ φώτισε τις άγνωστες πτυχές ενός κερδοσκοπικού συστήματος, στο οποίο υπάρχει μεν επάρκεια φαγητού, αλλά είναι τόσο ακριβό που οι φτωχοί δεν μπορούν να το αγοράσουν. Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή.
Μήπως η Γη αδυνατεί πλέον να θρέψει τους κατοίκους της; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο! Η κρίση των τροφίμων, όπως θα περάσει στην ιστορία, συμβαίνει την στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο φαγητό από ποτέ. Το ζήτημα αναδεικνύεται και σήμερα σε όλη του την τραγικότητα με την ανθρωπιστική κρίση στο Κέρας της Αφρικής το καλοκαίρι του 2011, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή, η βοήθεια του ανεπτυγμένου κόσμου άργησε να φτάσει…
δείτε το: 
Νίκος Κυριαζής 

Σχόλια