«Θα πέσει η Ελλάδα;»

«Θα πέσει η Ελλάδα»; Αυτός είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί στο πρωτοσέλιδο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, που φιλοξενεί ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και σχόλια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας...

«Σχεδόν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τη δημοσιότητα, η κατάσταση στην Ελλάδα οξύνεται περαιτέρω. Οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους μένουν στάσιμες και οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται την ικανότητα του κράτους για μεταρρυθμίσεις καταθέτοντας κάθε βράδυ δισεκατομμύρια στην ΕΚΤ» γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Πίσω από κλειστά μικρόφωνα και κάμερες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι αισιόδοξες δηλώσεις αντικαθίστανται από έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση» σημειώνει η Handelsblatt.

Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του Gerd Höhler με την φωτογραφία ενός άστεγου στο κέντρο της Αθήνας. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα απειλεί με πραγματική κόλαση και φιλοξενεί δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου.

Παράλληλα φιλοξενούνται ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά και συνέντευξη του συμβούλου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών,Κλέμενς Φουστ που σημειώνει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε επιπτώσεις και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση.
από:www.real.gr

Σχόλια