Ετοιμάζουν το σκηνικό σε μια πατρίδα που κοιμάται....

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι ..."μανούλα"  στα στημένα και στις κατασκευές των ιδανικών σκηνικών....Το νέο σκηνικό; μα η σύλληψη Εφραίμ. Όχι δεν θέλουμε ατιμωρησία αλλά δεν τρώμε και κουτόχορτο από τους εξπέρ της προπαγάνδας και του αποπροσανατολισμού.

 Η υπόθεση Βατοπεδίου έχει πολλές πτυχές και δεν είναι μόνον οικονομικές. Δεν θα τις αναλύσουμε τώρα απλά σημειώστε ότι το Άγιο όρος είναι ένας χώρος που εκτός από σημείο αναφοράς για τους Ορθοδόξους, είναι και ένας χώρος ζυμώσεων και ίσως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το σοβαρότερο "αντίπαλο δέος" της νέας τάξης. Στο Άγιο όρος, για όσους γνωρίζουν -και όχι για εκείνους που ακούν κατευθυνόμενες παρουσιάσεις-, γίνεται πραγματικά ένας αγώνας, μια μάχη ενάντια στους παγκοσμιοποιητές και τους νεοταξικούς που συσπειρώνει Έλληνες, Ρώσους, Σέρβους, Βούλγαρους κ.αλλ....

Ας επιστρέψουμε στο προκείμενο.....τώρα λοιπόν που η πατρίδα κοιμάται, μες στην ...χαρά των εορτών, κάτω από την πίεση των τροϊκανών για ταχεία προώθηση των θεμάτων και πριν την προκήρυξη εκλογών, δημιουργείται το σκηνικό για να καταφέρουν την ολοκληρωτική κυριαρχία τους. Δημιουργούν ήδη από τώρα το σκηνικό (πάλι) της κατάρρευσης και της χρεωκοπίας για να είναι έτοιμοι στις αρχές του νέου έτους, να περάσουν τα νέα μέτρα και να θέσουν το δίλημμα χρεωκοπία-η νέα δανειακή σύμβαση που αυτή τη φορά  -και κρατήστε το αυτό-  η νέα δανειακή σύμβαση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.......

ποία μέτρα ετοιμάζουν

- Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.

- Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τα 12.000 στα 9.000 ευρώ.

- Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τα 11.500 στα 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τα 13.500 στα 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.

- Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

- Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Παρακράτηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).

- Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.

- Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τα 400.000 στα 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τα 200.000 μέχρι τα 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.

- Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

- Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

- Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού Ι.Χ., μεγάλα σκάφη και πισίνες.

- Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τα 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τα 12.000 ευρώ.

- Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

- Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.

- Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

- Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.

- Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.

- Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

Και όλα αυτά τα θέλουν πριν τις εκλογές, ώστε να "δέσουν" τα πράγματα. Ευθύνη φυσικά έχουν όλοι με πρώτους απ όλους εμάς που τρώμε ότι μας ταΐζουν και πιστεύουμε ότι μας πλασάρουν..... .......αυτά τα ολίγα, για ....καλή χρονιά.........Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.........


Νίκος Κυριαζής
28 Δεκ.2011

Σχόλια