Αθάνατη ελληνική φυλή σε μαράζωσε η καλοπέραση.....


Περιμένοντας ένα χοντρούλη γενειοφόρο παππού που θα φέρει δώρα μέσα στα φώτα, τα δέντρα,τα εδέσματα, τα ψώνια, τα δώρα θέλω να μοιραστώ μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Όχι δεν θέλω να μιζεριάσω χρονιάρες μέρες αλλά έχω την αίσθηση ότι σαν λαός είμαστε εδώ και χρόνια χαμένοι σε μια βαθιά κοινωνική διαστροφή,βυθισμένοι στην παθογένεια μας, μαραζωμένοι από την καλοπέραση των προηγούμενων ετών.

Εντάξει δεν είναι όλοι έτσι......να το δεχτώ. Να δούμε όμως μερικά παραδείγματα;

Ακούω ενώ γράφω αυτές τις σκέψεις ειδήσεις σχετικά με την ..."επέλαση του χιονιά" τους "εγκλωβισμένους" στα χιόνια, το "χάος" και ρίχνω κλεφτές ματιές. Αλήθεια οι κάμερες στα "εγκλωβισμένα" οχήματα γιατί δεν ζουμάρουν στα Ι.Χ. των Ελληναράδων που η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί τις αλυσίδες........; Ακούω άναρθρες κραυγές "που είναι το κράτοοοος" Εντάξει ρε μάγκες, το ξέρουμε το κράτος έχει ...θέμα. Εσύ τι κάνεις ρε μπαγάσα;
.............................
Αλλάζω κανάλι....Ωωωω!!!!! μέγα θέμα. Ο τάδε αποχώρησε από το γαβ-βαμπ-5-0 (κάπως έτσι) και ο κουνιστός κουρέας έχει ψυχολογικά!!!! ....δεν σχολιάζω.
Ααα!! τώρα που θυμήθηκα.... Αλήθεια ο ανταγωνισμός για το ψηλότερο δέντρο, που πήγε;
..............................
Αλλάζω κανάλι.... Εδώ μάλιστα. Ανάλυση για το πως θα βγούμε από την κρίση.....άλλη @@@@@@. 
Με πολύ απλά λόγια, ένας αγώνας ανίκανων, διορισμένων σε μια μάχη επιβουλής θώκων, από μικρονοϊκούς επιτηδευματίες της σαχλαμάρας, που δεν τολμούν να βγουν ούτε μια βόλτα χωρίς συνοδεία.......

Πάμε παρακάτω.....στα δικά μας

13 Δεκεμβίου, ημέρα που στα Καλάβρυτα τιμήσαμε το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα. Στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS , είχαμε πλούσιο ρεπορτάζ, εικόνες, άρθρα, Video από ένα σημαντικό ιστορικό αλλά και κοινωνικό γεγονός. Τα μεγάλα Μ.Μ.Ε σιώπησαν, ούτε μια αναφορά, ούτε ένα άρθρο.
16 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά. Αναδείξαμε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, το θέμα με τον γηραιότερο χρήστη του facebook, ton συμπατριώτη μας από την Αροανία. Αποτέλεσμα; Αναδημοσιεύτηκε σε εκατοντάδες sait και blogs, έγινε θέμα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, έτρεξαν δημοσιογράφοι να πάρουν συνεντεύξεις και έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες.
Κυρ Λεωνίδα, να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά αλλά με αυτή την αναφορά μου θέλω να αναδείξω την κοινωνική μας διαστροφή και μη μου πείτε το παραμύθι οτι ο κόσμος θέλει να ξεφεύγει από τα προβλήματά του....έλεος.  Τα προβλήματα αν θες να τα λύσεις τα αντιμετωπίζεις.
..........................
και όπως είχα γράψει σε ένα παλιότερο άρθρο μου, το ...Φράκο κέρδισε τη φουστανέλα... με αποτέλεσμα ο Κολοκοτρώνης να μην αποτελεί πρότυπο, ο «Ρομπέν των Δασών» έγινε ο υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων και όχι ο πατρο Κοσμάς, ήρωας στα μάτια του νεοτερισμού είναι η Τζέημς Μποντ και όχι ο Γέρος του Μοριά. Μας εξιτάρει ένας πίνακας του Βαν Γκογκ αλλά όχι μια εικόνα του Κόντογλου και η φουστανέλα αποτελεί φολκλόρ ένδυμα και όχι πτυχή της ιστορίας μας. Μείναμε μόνο στον Παρθενώνα και αυτό γιατί δεν ενοχλεί τους φωταδιστές όπως ενοχλεί ο Μακρυγιάννης, η Αγιά Σοφιά, ο Παύλος Μελάς, ο Κουντουριώτης και ο Παπαφλέσσας, ο λαϊκός αγώνας λευτεριάς και διατήρησης του γένους και το... βιολοντσέλο κέρδισε τη λύρα............
.........................................
Αδέρφια μου, τα Χριστούγεννα δεν θέλουν λεφτά, θέλουν αυτοκριτική, άγγιγμα αισθήσεων, Αγάπη.
Το καλύτερο δώρο είναι μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι στο παιδί, είναι να εκφράσουμε την Αγάπη μας και όχι να την τυλίξουμε, να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι μαχητές, εμπνευστές και δημιουργοί και όχι εκκολαπτόμενοι καταναλωτές......
................................
κλείνω αυτές τις σκόρπιες σκέψεις με ένα απόσπασμα από τον λαϊκό Άγιο, τον Φώτη Κόντογλου

.......Ακούστε τι λένε τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα: «Και βάλετε τα ρούχα σας, εύμορφα ενδυθήτε, στην εκκλησίαν τρέξετε, με προθυμίαν μπήτε, ν’ ακούσετε με προσοχήν όλην την υμνωδίαν, και με πολλήν ευλάβειαν την θείαν λειτουργίαν. Και πάλιν σαν γυρίσετε εις το αρχοντικόν σας, ευθύς τραπέζι στρώσετε, βάλτε το φαγητόν σας. Και τον σταυρόν σας κάνετε, γευθήτε, ευφρανθήτε. Δόστε και κανενός φτωχού «όστις να υστερήται». Αθάνατη ελληνική φυλή! Φτωχή μα αρχοντομαθημένη, βασανισμένη, μα χαρούμενη και καλόκαρδη περισσότερο από τους ευτυχισμένους της γης, που τους μαράζωσε η καλοπέραση.Ναι, αδερφοί μου Έλληνες, χαίρετε μαζί με κείνους που χαίρουνται και κλαίτε μαζί με κείνους που κλαίνε, και σ’ αυτή μονάχα θα βρήτε ανακούφιση. Δίνετε στους άλλους απ’ ό,τι έχετε. Το παραπάνω απ’ ότι έχει κανένας ανάγκη, το κλέβει από τον άλλον. «Μακάριον το διδόναι μάλλον, ή λαμβάνειν».Πολλοί από σας θα’χουνε ίσως περισσότερο από μένα το δικαίωμα να μου πούνε αυτά που λέγω εγώ σε σας. Δεν είμαι «ο ποιήσας και διδάξας», αλλοίμονό μου! Μα για να μη σκανδαλισθή κανένας πως τα λόγια μου είναι ολότελα κούφια, στενεύομαι να πω πως προσπαθώ να μην είμαι ολότελα «ο δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει».
Φώτης Κόντογλου Δεκέμβριος 1958 " ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ" 

Σχόλια