Η Αντεπανάσταση ΠροχωρείΔεν είχα άδικο που έγραψα ¨πως χθες θα τους βλέπαμε –όλους- στην Βουλή. «Επιβεβαιώθηκε» η άποψη μου , η μάλλον ο φόβος μου που έλεγε πως σε κρίσιμες στιγμές που «διακυβεύονται ύψιστα οικονομικά συμφέροντα και στρατηγικές της άρχουσας ντόπιας και παγκόσμιας αστικής τάξης», οι «Δημοκράτες» δεν "παίζουν με δημοκρατίες , εκλογές , δημοψηφίσματα και ανθρώπινα δικαιώματα", εκτός εάν έχουν "πλήρως εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού". Και στην Ελλάδα , αυτή την στιγμή, δεν είναι , ακόμα εξασφαλισμένο. Ούτε εκλογές συνεπώς , ούτε δημοψήφισμα, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΗΟΜΕΝΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (για την οποία ο Σαμαράς υποχρεούται πρώτα να σκύψει και να συμφωνήσει πρώτα στο πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα αυτής…). (Φώτο: Αφίσα σε Γερμανική πόλη)
ΝΤΑΝΤΟΝ (Συνεργάτης του Πολιτικού Καφενείου)


Το Γερμανικό / ¨Ευρωπαϊκό ¨ - διευθυντήριο είχε πριν από την συνεδρίαση της Βουλής αποφασίσει πως α) εκλογές δεν χρειάζονται, β) δημοψήφισμα δεν γίνεται εκτός από το ¨Ευρώ η Θάνατος ¨ , γ) και απαιτείται μόνο μια συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων που θα εφαρμόσει πρώτα όλα τις αποφάσεις εκτέλεσης του ελληνικού λαού της 26ης Οκτωβρίου και ¨ελάχιστης διάρκειας ΜΕΧΡΙΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ και όχι όπως ζήτησε ο Α. Σαμαράς για έναν μήνα , όπου ναι μεν θα υπέγραφε την συμφωνία της 26 / 10 , αλλά αμέσως μετά εκλογές.

Διάβασε την είδηση που βγήκε στον αέρα την ώρα των συζητήσεων στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης ή ¨κυβέρνηση συνεργασίας¨:

PLAN B " - ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΡΙΤΑ " , το οποίο ήταν το ¨Μυστικό Γερμανικό Επιτελικό Σχέδιο για την επίθεση στην Ελλάδα ¨ ( συντάχθηκε με διαταγή του Χίτλερ από τον Νοέμβρη του 1940 ) , δικό μου εισαγωγικό στην είδηση σχόλιο.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ «PLAN B» Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ασφυκτικές πιέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

Κλιμακώνονται οι πιέσεις σε διεθνές επίπεδο για την αποδοχή της δανειακής σύμβασης από τα δύο μεγάλα κόμματα ενδεχομένως και μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας. Η ευρωζώνη μπορεί να ζήσει και χωρίς την Ελλάδα διαμηνύει η γερμανική και ολλανδική κυβέρνηση. Πολιτική λύση ζητά η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ασφυκτικές πιέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

"Η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες" διεμήνυσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Σράιτερ, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε σε εφαρμογή ένα "plan b", η λύση δηλαδή που υπαινίχθηκε στις Κάννες η Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα, ενδεχόμενο για το οποίο η γερμανική πλευρά είναι απολύτως "προετοιμασμένη".

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, πάντως, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.

Αυστηρές συστάσεις για εθνική ενότητα και πολιτική σταθερότητα απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Πρέπει να επιλυθεί σύντομα η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η συνεργασία μας, είπε η κυρία Λαγκάρντ.
Σε αναλόγως επιθετική δήλωση προχώρησε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε υπογραμμίζοντας ότι το ευρώ είναι "πιο σημαντικό" από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κοινή νομισματική περιοχή.

"Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί μια πτώχευση της Ελλάδας, προς το συμφέρον της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου: "αλλά τελικά, το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα, και από τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ", σημείωσε.

"Δεν είναι ο στόχος μου", διευκρίνισε σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μια εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος θα σήμαινε και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηρίζοντας "καλό πράγμα" το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει "προφανώς" εγκαταλείψει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης της χώρας, ο κ. Ρούτε επέμεινε επίσης στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει "πλήρως" και "το συντομότερο δυνατό" το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε από τη ζώνη του ευρώ στις Βρυξέλλες, τη νύχτα της 26 προς 27 Οκτωβρίου.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι θεωρεί μονόδρομο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την έγκριση του πακέτου διάσωσης.

"Νομίζω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί (κυβέρνηση εθνικής ενότητας), γιατί τι άλλη επιλογή έχει ο ελληνικός λαός; Την χρεοκοπία και την πραγματική δυσκολία στην καταβολή μισθών στους δημόσιους υπάλληλους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει παράλυση της χώρας" είπε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας:

"Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι λογικοί άνθρωποι και δεν θέλουν αυτού του είδους το χάος για την χώρα τους".

Νωρίτερα από τις Κάννες, ο Μπαρόζο και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι υπογράμμισαν εκ νέου την ανάγκη να υπάρξει εθνική συναίνεση και σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, αλλά και ψήφιση από την ελληνική Βουλή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

"Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Δεσμευόμαστε πλήρως να στηρίξουμε την Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε οικονομική βοήθεια είναι η έγκριση του νέου σχεδίου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου" είπαν.


Και τι συμπέρασμα βγάζουν η ¨Αριστερά ¨ από το ¨Κ¨.Κ.Ε. μέχρι..( ;)

¨Να ανατρέψουμε τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και να αναλάβουν τα ¨Εργατό - Αγροτκά Συμβούλια ¨ του ¨ΠΑΜΕ¨ ή κάποιας ...¨Αριστερής Παρέμβασης¨ την εξουσία ! , κατά προτίμηση με ¨Γενική πολιτική απεργία διαρκείας¨ , διότι και τα ¨όπλα¨ είναι μια δύσκολη περίπτωση...

Δηλαδή μια λύση που είναι ¨επιβεβαιωμένη¨ στην Ευρώπη από την εποχή που ξεκίνησε τα ¨τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού¨ ( Α΄Π.Π.) , το οποίο προφανώς έχει ¨πολλά υπό - στάδια...¨

Και τους είδαμε όλους !

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που κράτησε μια σωστή στάση , θέτοντας στην παρούσα φάση , θέμα διασφάλισης της καταραμένης αστικής δημοκρατίας , λαϊκής κυριαρχίας με εκλογές και της καταραμένης εθνικής ανεξαρτησίας .

Είδαμε τον τσαρλατάνο αντιεξουσιαστή πρωθυπουργό της άμεσης δημοκρατίας , της ινδικής κάνναβης και της ¨ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης ¨ ( σε αυτά αναφέρθηκε ¨διεξοδικά¨ στην τελική του ομιλία ο φαιδρός ).

Είδαμε τον ¨πατριωτικό¨ ΛΑ.Ο.Σ. που θέλει με τα μανίας να το προσφωνούμε ¨Λαός¨ . Είδαμε και το ¨Κ¨.Κ.Ε. … Είδαμε και τους ¨διαφωνούντες¨ βουλευτές της Γερμανικής / ¨Ευρωπαϊκής¨ , ¨5ης Φάλαγγας των Σημίτη – Βενιζέλου , οι οποίοι σήκωσαν ¨επανάσταση¨ μόνο με το άκουσμα πως θα μπορούσε να μπει στην κρίση του λαού το ¨Ευρωπαϊκό κεκτημένο¨ της χώρας , όλη η ¨Μεγάλη Ιδέα¨ της άρχουσας τάξης της χώρας μας από το 1956 και πέρα . Αυτό ούτε σαν πολιτικάντικο κάλπικο παιχνίδι του Γ. Παπανδρέου δεν μπορούσαν να το δούνε , διότι ¨ με τέτοια πράγματα , ¨ τα άγια τοις κυσί ¨ , δεν παίζουμε ¨ !

Ο Α. Σαμαράς μετά από το νέο χαστούκι που εισέπραξε από τα ¨Τάγματα Ασφαλείας του ΠΑΣΟΚ ¨ και των ¨αδελφών του κομμάτων ¨ της Εσπερίας , ¨φέρεται¨ να δηλώνει πως , ¨τώρα πια ¨ , δεν δέχεται ούτε μεταβατική κυβέρνηση , ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ 26ης /10 ! Βλέπε σχετικά : http://www.antinews.gr/2011/11/05/131735/

Να το δούμε αυτό πρώτα . Διότι πιστεύω πως ένα υπάρχει ένας πολιτικός και μια πολιτική παράταξη που δέχθηκε την τελευταία περίοδο την μεγαλύτερη πίεση και τους μεγαλύτερους εκβιασμούς ( γιατί όχι και απειλές , μετά από όσα μάθαμε – επίσημα - για τις απόπειρες ενάντια στον Κ. Καραμανλή ) είναι ο Αντώνης Σαμαράς !

Και η ¨Αριστερά¨ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός , δεν κατήγγειλε ευθέως την ¨ευθεία ανάμειξη των ξένων κέντρων στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας , μήπως και κερδίσει ¨πόντους ¨ ο Σαμαράς. Για την δογματική – αντιδιαλεκτική σκέψη ¨πως γίνεται ένα όργανο του κεφαλαίου¨ να αντιμετωπίζει τις απειλές του κεφαλαίου ; Τον ήθελε οπωσδήποτε – απόλυτα ταγμένο – στο αστικό μαύρο μπλοκ , σε οποιαδήποτε ιστορική στιγμή .

Διαφορετικά, έτσι νομίζουν , πως θα δικαιολογούσαν την δική τους ύπαρξη σαν ¨μοναδική εναλλακτική πρόταση και λύση ¨στην παρούσα φάση. Με αυτή την φαεινή σκέψη ¨καταφέραμε¨ να έχουμε μέχρι σήμερα τον Γ. Παπανδρέου στην διακυβέρνηση της χώρας , να κολυμπάμε όσο πιο πολύ γίνεται στα σκατά , διότι ¨αυτή είναι η νομοτέλεια του καπιταλισμού¨.

Έλα ντε πως γίνεται ; Η απάντηση δεν δίνεται σίγουρα με την ¨ψυχή βαθιά ¨ , αλλά με μια ωριμότερη πολιτική – επαναστατική – σκέψη.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Χθες βράδυ μετά την συζήτηση στη Βουλή , έκανα μία ¨οργισμένη πρώτη εκτίμηση ¨ σ΄ ένα ειδησεογραφικό σάιτ που πρόσκειται στην ¨Ν.Δ.¨ . Πείρα μια απάντηση από έναν μάλλον οπαδό του ¨Κ¨.Κ.Ε. και του ανταπάντησα σχετικά . Σας παραθέτω τον ¨διάλογο¨ από : http://www.antinews.gr/2011/11/05/131735/ . Θεωρώ πως όλα αυτά αποτελούν μια συμπλήρωση της αρχικής μου δημοσίευσης , όπως δημοσιεύτηκε εδώ , στο ¨Φόρουμ¨ , και στην Κεντρική Σελίδα του ¨Π.Κ.¨

ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
05/11/2011 στις 3:05 am

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε σωστά και δημοκρατικά , τοποθετήθηκε αμέσως μετά τον Γ. Παπανδρέου , τονίζοντας ότι η μόνο διέξοδος είναι οι εκλογές διότι υπάρχει αναντιστοιχία της παρούσας σύνθεσης της Βουλής με το εκλογικό σώμα ( για άλλα πράγματα εκλέχτηκε , σε άλλη κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα ) και πρόσθεσε κάτι σημαντικό για τις δυνάμεις και τις ¨συνιστώσες ¨ του ΣΥΝ /Σύριζα :

Πως ο αγώνας δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση των κοινωνικών – εργασιακών δικαιωμάτων , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ¨ .

Εάν δεν μιλούσαμε για τον ΣΥΝ , αυτή η τοποθέτηση θα μπορούσε να μην είναι σημαντική , αλλά επειδή μιλάμε για αυτό τον πολιτικό χώρο , η δήλωση του αυτή έχει την σημασία της.

Η Αλέκα Παπαρήγα , δηλαδή το Κ.Κ.Ε. , ήταν απαράδεκτη .

Στην ουσία αρνήθηκε να απαντήσει στον προκλητικό λόγο και τα ψέματα του Γ.Π. Αντί να ζητήσει τον λόγο των 8 λεπτών που δικαιούται από το Βήμα της Βουλής , αντί να σηκωθεί και να πει από την πλευρά… ¨της εργατικής τάξης¨ που υποτίθεται πως εκπροσωπεί ή θέλει να εκπροσωπεί , πως ο Γ.Π. με την επιμονή του να παραμένει Αντισυνταγματικά στην εξουσία και να ψηφίζει παράνομα δεσμευτικές συμφωνίες και συμβάσεις για τον ελληνικό λαό ( το λένε και πολύ ¨αστοί συνταγματολόγοι ¨ , αλλά η κ. Παπαρήγα είναι κατώτερη και των αστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων , τα οποία από τα μέσα του 18ου αιώνα , κατακτήθηκαν ΚΑΙ με τον αγώνα του σοσιαλιστικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος ).

Αντί να του πει πως έχει κηρύξει – η κυβέρνηση – και τα ντόπια και ξένα τοκογλυφικά συμφέροντα που εκπροσωπεί – έναν- εμφύλιο πόλεμο- ¨από τα πάνω ¨ και πως ο ¨λαός ¨ θα υπεραμυνθεί των Ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ – ( πράγμα που το κάνει τελευταία το Κ.Κ.Ε., πολύ καθυστερημένα , μέσα από τις στήλες του ¨Ριζοσπάστη¨ , για να έχει να λέει και κάτι στους οπαδούς τους , μιλάμε για τον χείριστο πολιτικό οπορτουνισμό ), προτίμησε να ζητήσει από το έδρανο της ¨μόνο δύο λεπτά ¨ για να πει δύο ¨υπεροπτικές παρατηρήσεις ¨ που στην ουσία αποτελούσαν ¨πάσα¨ στην κυβέρνηση να απαντήσει κερδίζοντας ¨πόντους¨.

¨Ρώτησε ¨ η κυρία Παπαρήγα με την μορφή παρατήρησης , εάν η ¨κυβέρνηση σωτηρίας¨ που επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου θα έχει διάρκεια ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ…

Για να πάρει την ¨θετική απάντηση ¨ από τον κ. Βενιζέλο : ¨όχι μόνο μέχρι τον Φεβρουάριο …θέλουμε να κυβερνήσουμε¨ ( για να ολοκληρώσουν την ταφόπλακα στον ελληνικό λαό ). Γι αυτό μιλώ για ¨πάσα¨ .

Λες και δεν ήξερε η κ. Παπαρήγα , εάν δεν ήξερε όφειλε να μην είναι στη Βουλή, πως αμέσως μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά για μια ¨μεταβατική κυβέρνηση ¨ μέχρι τον Δεκέμβρη -όπου πρέπει να διεξαχθούν εκλογές …, ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και δήλωσαν ( δηλαδή έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους τους στην Αθήνα ) πως μια ¨κυβέρνηση εθνικής ενότητας , θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη !

Οπότε και ο Βενιζέλος που είπε ¨μόνο μέχρι τον Φεβρουάριο ¨ , σαν συνήθης πολιτικός του ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα , διότι σύμφωνα με τις εντολές των κυρίων του , τον Φεβρουάριο θα ζητούσε ¨μια παράταση ¨.

Η κυρία Παπαρήγα όμως με αυτή την κοτσάνα θεωρεί πως έκανε ¨παρέμβαση¨ ενάντια στον πρωθυπουργό , σε μια καίρια στιγμή που περίμενε όλος Ελληνισμός να ακούσει έναν σοβαρό αντίλογο ενάντια στους Πραξικοπηματίες που κυβερνούν ¨εν ονόματι του ¨.

Εκτιμώ πως το Κ.Κ.Ε. έδωσε με αυτή την ¨μαχητική του αντιπολίτευση στην Βουλή ¨ και πάλι την ¨συναίνεση του ¨ στην κυβέρνηση Παπανδρέου , ακόμα περισσότερο και στην επόμενη ( εάν υπάρξει ) ¨κυβέρνηση εθνικής συνωμοσίας¨ ( ¨σωτηρίας¨ ).

Ο ¨πατριώτης¨ Καρατζαφέρης μίλησε βέβαια για την¨πατρίδα¨ , στην οποία εντάσσει μέσα και τους υπογράφοντες τα μνημόνια και την παραχώρηση της Πατρίδας . Μίλησε για την Πατρίδα όπως μίλαγε γ΄αυτήν ο Γ . Παπαδόπουλος ή όπως μιλά ο Γ. Παπανδρέου για την Δημοκρατία και την ινδική κάνναβη και την ¨ελεύθερη¨ ραδιοφωνία των νταβατζήδων της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής.

Τον Γ. Παπανδρέου , τον οποίο η κ. Ροδούλα Ζήση τον ανακήρυξε , σχεδόν με δάκρυα στα μάτια , σήμερα σαν Εθνάρχη – Οραματιστή , εφάμιλλο του Ελευθερίου Βενιζέλου !

Όταν άκουσα τον διθυραμβικό λόγο της παλαιάς ¨Συνδικαλίστριας του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο ¨ σκέφτηκα τα ποιηματάκια που έλεγαν οι Κομσομόλοι μπροστά στον Τσαουσέσκου η οι μαθητές της ΕΟΝ στον Ιωάννη Μεταξά. Εκείνη την στιγμή είπα στην γυναίκα μου , επειδή την γνωρίζω ,¨ σε παρακαλώ να την διαγράψεις από τον τηλεφωνικό κατάλογο , δεν θέλω τα μηνυματάκια της στις γιορτές , το πρόβλημα πια με αυτούς τους ¨απλούς ανθρώπους¨ είναι ταξικό και εθνικό ¨
.
Προσωπικά πιστεύω πως το μόνο θύμα επιθέσεων και απαράδεκτων εκβιασμών είναι ο Αντώνης Σαμαράς την περίοδο αυτή.

Όλο το παιχνίδι των τελευταίων μηνών είναι επικεντρωμένο στο να του στερήσουν κάθε δικαίωμα δικών του πολιτικών επιλογών , να τον δέσουν στο μαύρο άρμα τους. Η άποψη μου είναι πως εν μέρη ο εκβιασμοί , πέτυχαν. Ο δογματισμός της Αριστεράς δεν της επέτρεψε να καταγγείλει ανοιχτά όλες αυτές τις πιέσεις που αποτελούν ευθεία ανάμειξη στις ¨εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας . Και σε αυτό το θέμα φάνηκε ανεπαρκής , -σαν – να μην είχε καταλάβει το τι παίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα .

Η επόμενη ήττα του Α. Σαμαρά , πάντα κατά την άποψη μου , θα είναι να δεχτεί να συμμετάσχει , σε αντίθεση με την αρχική του πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ενός μηνός , σε Παπανδρεϊκό Εθνοσωτήριο Κονκλάβιο 4- 6 μηνών.

Γεγονός που για τον υπόλοιπο λαό θα σημαίνει μια ¨ιδιάζουσα δικτατορία¨ .

Εκλογές ΤΩΡΑ , και με την – επόμενη κυβέρνηση , μετά από μια χρονικά προσδιορισμένη περίοδο – Επαναδιαπραγμάτευσης , όλων των μέχρι τώρα δανειακών συμβάσεων , όπως και επανεκτίμησης των πραγματικών χρεών της Ελλάδας , ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το τελικό αποτέλεσμα που θα συμφωνηθεί – επιτευχθεί .

Παράλληλα Προσφυγή – της Ελλάδας – στο Δ.Δ. της Χάγης κατά της Γερμανίας για την καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων ( αίτημα που εξυπακούεται πως θα είναι στην πρώτη θέση των προεκλογικών προγραμμάτων όλων των κομμάτων , ή δεν θα είναι , παρά το μπλα – μπλα που ακούγεται συχνά από όλους ; ).

Απάντηση

Κάποιος είπε:
05/11/2011 στις 10:19 am

Συμφωνώ με τις θέσεις του σχολίου σου εκτός από την μακροσκελή κριτική που κάνεις σχετικά με την δήλωση της Παπαρήγα μετά την ομιλία του ΓΑΠ.

Τι σημασία είχε να πει μεταμεσονύκτια όλα αυτά που εύστοχα παρατήρησες, τα οποία φυσικά αποτελούν και θέσεις του ΚΚΕ και έχουν ήδη πολλάκις ειπωθεί και γραφτεί ,την ώρα που ουσιαστικά η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν προαποφασισμένη.

Το να κατηγορείς βέβαια το ΚΚΕ -το μοναδικό κόμμα που αντιδρά στην πράξη με μαζικά συλλαλητήρια, με δυναμικές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς,με απεργίες κτλ και όχι απλά με δηλώσεις και ανακοινώσεις – για ενδοτισμό και συναίνεση στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι άνευ σχολιασμού.

Απάντηση

•ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
05/11/2011 στις 11:54 am

Όχι αγαπητέ φίλε δεν ¨κατηγορώ¨ το Κ.Κ.Ε. , αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο ελληνικός λαός. Ασκώ δριμύ α κριτική στην πολιτική που χαράζουν οι εκάστοτε ηγεσίες του και οι λεγόμενες ¨επιτροπές του ιδεολογικού ελέγχου¨ .

Και όταν ¨κατηγορώ¨ την πολιτική γραμμή που χαράζει η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ( θα συμφωνείς πως όταν παίρνει δημόσιες θέσεις , θα πρέπει να δέχεται και δημόσια κριτική , δεν είναι priveclub , ότι κάνει δεν έχει μόνο συνέπειες στα μέλη του , αλλά σε όλο τον λαό ) δεν αμφισβητώ την τιμιότητα και τις αγνές προθέσεις των μελών του που αγωνίζονται στις γειτονιές ή στους τόπους εργασίας ¨για ένα καλλίτερο αύριο . ΑΛΛΩΣΤΕ το ίδιο πιστεύω και για την ευρεία πλειοψηφία των μελών -οπαδών της Ν.Δ. ( εργαζόμενοι και δημιουργικοί άνθρωποι – που δεν επιδιώκουν – συνειδητά – την αδικία για τους συμπολίτες τους , δεν ξέρω εάν το πιστεύεις και εσύ αυτό ) .

Αλλά αγαπητέ , η ¨δίκαιη¨ ενόχληση σου κολλάει ήδη από το σημείο τοποθέτησης σου που αναφέρει πως…¨ Το να κατηγορείς βέβαια το ΚΚΕ -το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που αντιδρά στην πράξη …¨ . Και όπως καταλαβαίνεις ή μάλλον ΔΕΝ καταλαβαίνεις η θέση αυτή δεν είναι ούτε αντικειμενικά , ούτε υποκειμενικά σωστή.

Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που η κ. Παπαρήγα – ανούσια και άσκοπα έκανε στην Βουλή , με αφορμή άσχετα θέματα , πολύωρες εισηγήσεις μαθημάτων ¨Μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας ¨ μπροστά σε 20 – 30 Βουλευτές ( της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ) και τώρα μας λες , σε απολογητικό τόνο , ότι ¨δεν είχε νόημα να μιλήσει τα μεσάνυχτα για γνωστά θέματα…¨ , σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της νεοελληνικής πολιτικής ιστορίας που ο κόσμος κρεμόταν κάτω από τις οθόνες της τηλεόρασης !

ΟΧΙ , αγαπητέ φίλε , το Κ.Κ.Ε. σε όλη αυτή την περίοδο ασκεί μια -εγκληματική – μη – δημοκρατική – αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα του λαού και της Πατρίδας με τις θέσεις του περί μη- ξένης κατοχής – αντίστοιχης του 1941-1945 – και ¨κάτω όλα τα κόμματα της αστικής τάξης ¨ , λες και βρίσκεται σε προεπαναστατική περίοδο μετά από την λήξη ενός ενδοκαπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού πολέμου , όπως ήταν ο 1ος Π.Π….

Και ενώ τα λέει όλα αυτά τα ¨ταξικά και επαναστατικά ¨ , ¨ περικυκλώνει¨ και περιφρουρεί επί της ουσίας την ¨Δούμα¨ και τα ¨Χειμερινά Ανάκτορα ¨ ( Ρωσική Βουλή που ΑΝΕΤΡΕΨΕ ο Λένιν το 1919 ) .

Όχι φίλε , ανήκω σε αυτούς που δεν περιμένουν 70 χρόνια για να αποφασίσει το κόμμα ¨συλλογικά ¨ ( δηλαδή με τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες και αλληλουπονομεύσεις για το ¨ποιος θα πάρει το πάνω χέρι¨) ότι η ¨Βάρκιζα ¨ ήταν λάθος και ο Ν. Ζαχαριάδης αγωνιστής …

Διότι , εκεί γύρο στο 2080 ( στην ¨επέτειο¨ των επόμενων 70 χρόνων ) θα βγει από κάποιο Μοναστήρι του Αγίου Περισσού μια ¨επίκαιρη ¨ απόφαση που θα λέει πως η πολιτική του κυκλώματος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε. το 2010- 2011 ήταν ¨αντιλαϊκή – αντεπαναστατική – αριστερίστικη , ¨τροτσκιστική ¨ και αντιπατριωτική ¨ .

Αυτά σου τα γράφει ένας... ¨εξωνημένος μικροαστός¨ , πράκτορας της Σία , της Ιντέλιντζες , μίσθανο όργανο των ¨πιο μαύρων κύκλων της ελληνικής αντίδρασης ¨, των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ , ένα ¨σίχαμα , υπάλληλος του Βαρδινογιάννη , του Λάτση και της ¨United – Frud – Company ” ή ένας ¨ψυχασθενής¨ που ξέφυγε από τα ψυχιατρεία της πρώην ¨Σοβιετικής ¨ (¨Αμεσοδημοκρατικής¨ δηλαδή) – Ένωσης¨. και ¨μολύνει το υγιές σώμα του λαού και της εργατικής τάξης ¨.

Σχόλια

 1. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ..
  ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ...ΟΥΤΕ ΕΥΡΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...
  ΑΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ?
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,ΕΝΝΩ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ