Θάνατος ακρίτα μας από τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Αγαθονησίου

Επί δέκα μέρες το ακριτικό Αγαθονήσι και οι κάτοικοί του είναι αποκλεισμένοι ,διότι τα πλοία Κάλυμνος και Άννα Express, που έκαναν τη γραμμή, βρίσκονται ταυτόχρονα και τα δύο για την ετήσια καθιερωμένη επιθεώρηση. Ο αποκλεισμός αυτός, όπως καταγγέλλει και ο Δήμαρχος κος Κόττορος Ευάγγελος έχει δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στον ανεφοδιασμό αλλά και στην υγεία των κατοίκων. Σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε φάρμακα , ούτε τρόφιμα.
Αποκορύφωση είναι ο τραγικός θάνατος 55χρονου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από έμφραγμα , λόγω του ότι παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών ήταν αδύνατη η μεταφορά του λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκού μέσου. 
 Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι στις 2 Μαΐου 2009 δήλωσε : "Είμαστε εδώ στο Αγαθονήσι , για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους αλλά και να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η πολιτεία, η Κυβέρνηση να φυγομαχεί μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος...ας έρθουν όλοι εδώ για να διαπιστώσουν πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες υγείας, παιδείας αλλά και των συγκοινωνιών που θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας...δεσμεύομαι για την ύπαρξη ενός πλοίου κάθε μέρα στο νησί"


Σχόλια