ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Επέλεξα σήμερα να αναδημοσιεύσω την είδηση από την ert.gr σχετικά με τις ενέργειες των Κινέζων για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια ώρα που επικρατούν άθλιες συνθήκες εργασίας στους χώρους όπου δουλεύουν παιδία...
ανθίζουν...οι παράνομες συλλήψεις...οι βιασμό και οι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.¨

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣΤις κινεζ
ικές αρχές ενημέρωσε ο

ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν ότι δεν θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τον Αύγουστο, καθώς δεν του το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

Την ίδια ώρα, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ετοιμάζει η Κίνα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο βροχής κατά την τελετή έναρξης, καθώς, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι υπάρχει 47% πιθανότητα βροχής στις 8 Αυγούστου και το στάδιο όπου θα γίνει η τελετή έναρξης είναι ανοικτό. Μικρότερο, αλλά υπαρκτό - 6% - είναι το ενδεχόμενο καταρρακτώδους βροχής. Γι’ αυτό οι κινεζικές αρχές καταστρώνουν σχέδια ώστε να προκαλέσουν βροχόπτωση όσο γίνεται πιο μακριά από το στάδιο.


Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Πολλοί ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο δέχονται πιέσεις από προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μποϊκοτάρουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών. Όμως η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μαρί Οκάμπε είπε ότι ο Μπαν είχε πληροφορήσει την Κίνα πριν από μερικούς μήνες ότι πιθανότατα δεν θα μπορούσε να δεχτεί την πρόσκληση.

Όπως εξήγησε η Οκάμπε, ο Μπαν θα επισκεφθεί επισήμως την Κίνα κάποια άλλη στιγμή. Απέφυγε πάντως να διευκρινίσει ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ΓΓ που δεν θα του επιτρέψουν να πάει στην τελετή έναρξης.

Θα “βομβαρδίσουν” τα σύννεφα

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σε 21 σταθμούς γύρω από το Πεκίνο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε μέσα σε 10 λεπτά να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ρουκέτες που θα περιέχουν αργυρό ιωδίδιο, με το οποίο θα χτυπηθούν τα σύννεφα που ενδεχομένως θα απειλούν την τελετή έναρξης. Έτσι, οι Κινέζοι ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν μία ενοχλητική βροχόπτωση την ώρα που θα γίνεται η έναρξη των Αγώνων. Παράλληλα, τρία αεροσκάφη θα είναι σε ετοιμότητα για να “βομβαρδίσουν” με καταλύτες τα σύννεφα ώστε να αποστραγγίσουν την υγρασία.

“Συνεργαζόμαστε με τις γύρω επαρχίες πάνω σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης καταιγίδων και άλλων μετεωρολογικών φαινομένων στη διάρκεια της τελετής”, δήλωσε ο Ουάνγκ Γιουμπίν, στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας που συνεργάζεται με την επιτροπή διοργάνωσης της Ολυμπιάδας.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει δαπανήσει 500.000 δολάρια για να εξοπλίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και οι δυνατότητες αυτές θα εξεταστούν στην πράξη τους πρώτους δύο μήνες του καλοκαιριού.
Πηγή:http://www.ert.gr

Σχόλια