ΠΟΥΤΙΝ ' ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πούτιν: "Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εκκλησία" Εκτύπωση E-mail
ο/η ρεπορτάΓράφει ζ: Αιμίλιος Πολυγένης 03:45
ImageΧθες Σάββατο 28 Ιουνίου, ήταν μια μεγάλη ημέρα για την Ρωσία, καθώς ήταν η επέτειο των 1020 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώς, όπου έγινε η καθιέρωση του Χριστιανισμού

ώς επίσημη θρησκείας του Κράτους το 988 μ.χ. από τον Βλαδίμηρο Α΄.

Μετά την ακολουθία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο στο Κρεμλίνο Palace, ένα μέρος Ιερό για τους Ρώσους, αλλά και εξαιρετικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες επίσκοποι του Συμβουλίου των Ρώσων Επισκόπων, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος Β΄, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτειακής και δημόσιας ζωής.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού πρώτα ευχαρίστησε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την μεγάλη της συμβολή στον Ρωσικό λαό, υποσχέθηκε πως θα συνεχίζει να υποστηρίζει την αρμονία μεταξύ κράτους και εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πούτιν τόνισε: « Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας, που έχουν ως στόχο, την φιλανθρωπία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό αλλά και την αρμονία μεταξύ των θρησκειών».

Ακόμη ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι: «Η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πεπρωμένο των λαών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας αλλά και των λαών άλλων χωρών» συνεχίζοντας « Έχουμε κοινές αξίες αλλά και κοινή πνευματική πορεία, όπου άρχισε από την πηγή του Δνείπερου. Αυτό είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος που πρέπει να λατρεύουμε».

Ο κ. Πούτιν ακόμη τόνισε πως: « Αυτά τα τελευταία 20 χρόνια που πέρασαν από την επέτειο της χιλιετίας, από τον εκχριστιανισμό των Ρως, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια για την Ρωσική Εκκλησία και το σύνολο του Ρωσικού λαού, ήταν μια εποχή εκκλησιαστικής αναγέννησης, με πνευματική, ηθική και αληθινή καθοδήγηση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πούτιν υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι αυτές τις μέρες στην Μόσχα διεξάγεται το Συμβούλιο των Ρώσων Επισκόπων, τονίζοντας πως:

«Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, νιώθει και ζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες του λαού μας, και λειτουργεί ως σπονδυλική στήλη, και πιστεύω πως αυτό θα κάνει πάντα».

Τέλος ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄, το λείψανο του Αγίου Βλαδιμήρου του Α΄ " Του Μεγάλου Πρίγκιπα του Κιέβου", προς φύλαξη.

πηγη: romfea.gr

Γράφει ο/η ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης 03:45 29.06.08

Σχόλια