7/02/2008 ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο κ. Ιερώνυμος ευλογεί τους πιστούς από το μπαλκόνι του αρχιεπισκοπικού ΜεγάρουΛίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης άναψαν οι φανοστάτες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και λίγο μετά οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, αναγγέλλοντας την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.Εικοστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξελέγη κατά τη δεύτερη ψηφοφορία ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Ιερώνυμος, συγκεντρώνοντας 45 ψήφους επί 74 ψηφισάντων, ενώ τέσσερις απουσίαζαν.Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη από νωρίς το πρωί, ξέσπασε σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις άναψαν οι φανοστάτες. Εν συνεχεία πιστοί συνόδευσαν τον κ. Ιερώνυμο από το Μητροπολιτικό Ναό προς το αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Εκεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τους πιστούς από τιν εξώστη της Αρχιεπισκοπής, υποκλινόμενος με το χέρι στην καρδιά.

Εξελέγη ο ΙερώνυμοςΠανηγυρικό είναι το κλίμα και στη Λιβαδειά όπου οι οι πιστοί του κ. Ιερώνυμου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το νέο Αρχιεπίσκοπο, εξαίροντας το ήθος και την προσφορά του, αλλά και την ιδιαίτερη επαφή που έχει με τους νέους.Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, μετέφερε τις καλύτερες ευχές της κυβέρνησης στο νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο, ενώ με ικανοποίηση έγινε δεκτή η είδηση της εκλογής Ιερώνυμου στο Φανάρι, το οποίο προσδοκά σε συνεργασία μαζί του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας."Με την παρουσία Ιερώνυμου η Εκκλησία μας μπορεί να πορευτεί στη σύγχρονη εποχή με τόλμη και παρρησία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο ΛΑΟΣ αναφέρει ότι "η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη συνοδικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας και νέες βελτιωμένες σχέσεις με την μητέρα Εκκλησία".
Ποιος είναι. Ο κ. Ιερώνυμος γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστρία και τη Γερμανία.Το 1981 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας.Στο κοινωνικό έργο του κ. Ιερώνυμου ξεχωρίζουν η δημιουργία οικοτροφείων, ορφανοτροφείου στη Θήβα, στέγης ηλικιωμένων, κέντρου πρόληψης ναρκωτικών, ενώ πρωτοστάτησε για τη δημιουργία στην γενέτειρά του, στα Οινόφυτα, του Κέντρου Ευαισθητοποιήσεως Πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος και οικονομικών μεταναστών.Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου, εκ των οποίων αυτό με τον τίτλο "Μεσαιωνικά Μνημεία της Ευβοίας" βραβεύθηκε το 1970 με πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2006 εξεδόθη ο πρώτος από τους τρεις τόμους έργου του με τον τίτλο "Χριστιανική Βοιωτία".

Σχόλια

  1. Νομίζω ότι κάτι ιδαίτερο θα αρχίσει να φαίνεται...Τι λες; Εγω τόλμησα και λέγραψα αυτά που σκέπτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ