το μποϋκοτάζ στη ΔΕΗ

Στις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ εμείς απαντάμε με μποϋκοτάζ!
Το Σάββατο 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και 12.00 το μεσημέρι, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ όλοι για 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ !!!
Διαμαρτυρόμαστε έτσι έμπρακτα για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Mε πληρωμένες καταχωρήσεις τα χρήματα των οποίων εκπορεύονται από όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες – χρήστες ηλεκτρικού ρεύματος- προσπαθεί η ΔΕΗ να εξηγήσει τα ανεξήγητα με 10 αιτιάσεις που όλες χρήζουν επεξήγησης.
Εμείς θα θέσουμε στην διάθεση σας και την κρίση σας τα ακόλουθα ερωτήματα τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να μας απαντήσου:
Πώς γίνεται να χάνει η ΔΕΗ κάθε χρόνο 744 εκ. ευρώ λόγω τη μικρής απόδοσης και της κακής λειτουργίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρίες των ευρωπαϊκών χωρών;
To ποσό των περίπου 900 εκ ευρώ τον χρόνο που ζητά η ΔΕΗ για να λύσει το πρόβλημα της και θέλει να το πάρει μέσα από την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή, θα μπορούσε να το εξοικονομήσει χωρίς να τον επιβαρύνει; Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα είχε τις σωστές αποδόσεις, μέσα από την καλή λειτουργία των όρων ευθύνης της και όχι να χάνει εκ. ευρώ άσκοπα όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω στοιχεία.
Έτσι:
Στο τομέα των ορυχείων η σπατάλη της ανέρχεται σε 274 εκ. ευρώ το χρόνο.
Στον τομέα της παραγωγής η σπατάλη υπολογίζεται σε 210 εκ. ευρώ το χρόνο.
Στον τομέα των μεταφορών η σπατάλη της είναι 23 εκ. ευρώ το χρόνο.
Στον τομέα της διανομής η σπατάλη υπολογίζεται σε 111 εκ. ευρώ το χρόνο.
Στο τομέα εμπορίας οι διαρροές υπολογίζονται σε 13 εκ. ευρώ το χρόνο.
Στον τομέα των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών της, με σωστή λειτουργία θα μπορούσε να εξοικονομήσει 113 εκ.ευρώ.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει τόσο η ΔΕΗ όσο και η ΡΑΕ γιατί προέρχονται από μελέτη που η ίδια η ΔΕΗ παρήγγειλε στον διεθνή οίκο Booz Allen Hamilton.

Επειδή όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ “οι αυξήσεις είναι για το καλό του καταναλωτή”, αλλά εμείς ως καταναλωτές πιστεύουμε ότι είναι αδικαιολόγητες, ζητάμε σε πρώτη φάση από τους Έλληνες καταναλωτές στις 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι να μην κλείσουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες της ΔΕΗ αλλά να κλείσουν το διακόπτη!!!

Σχόλια